Naar het overzicht

Bug in OpenSSL

Via diverse media (zie bijvoorbeeld op de website van Security.nl) is bekend gemaakt dat de meest recente versie van OpenSSL naast een aantal relatief onschuldige bugs ook een beveiligingslek bevat dat door de makers is gekenmerkt als zijnde een ‘groot’ beveiligingsrisico.

De makers van OpenSSL hebben een update aangekondigd die dit probleem zal verhelpen. Zoals gebruikelijk zullen onze technici deze update meteen uitrollen op al haar eigen servers en alle servers met een updatecontract. Als u geen updatecontract bij ons afneemt, is het dus van belang dat u de update zo spoedig mogelijk zelf installeert.

OpenSSL is één van de meest populaire applicaties om verbindingen tussen bijvoorbeeld websites en hun bezoekers te versleutelen, en staat op bijna iedere Linux webserver geïnstalleerd. Voor meer informatie over OpenSSL: http://nl.wikipedia.org/wiki/OpenSSL.

De impact van deze bug voor servers met het Windows server OS in combinatie met Plesk is nog niet geheel duidelijk, onze technici houden dit nauwlettend in de gaten.

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht of heeft u ondersteuning nodig? Bel 020 475 0009 of stuur een e-mail naar support@easyhosting.nl. Wij helpen u graag verder.

20 Maart 2015 in Geen categorie.