Naar het overzicht

.amsterdam domeinnaam registreren

Voor iedereen die in Amsterdam woont, werkt of op een andere manier aan onze hoofdstad is verbonden, is het .amsterdam-domein een goede aanvulling op, of zelfs ter vervanging van, het reguliere .nl-domein. Wilt u zich onderscheiden van uw concurrenten? Met de .amsterdam extensie kan uw doelgroep uw website makkelijker terugvinden in de zoekmachines. Met een .amsterdam domeinnaam laat u uw bezoekers zien dat de stad Amsterdam een belangrijke rol speelt in uw bedrijfsvoering of interesses.

Voordat iedereen zijn .amsterdam-domeinen net zo makkelijk kan registreren als een .nl- of .com-domein, volgt eerst een voorrangsperiode (Landrush).

Landrush

Vanaf maandag 1 juni 2015 om 13:00uur gaat de voorrangsfase voor .amsterdam van start. Dan kan iedereen een .amsterdam domeinnaam aanvragen.

Alle domeinnaamvragen worden van 1 juni tot 14 augustus opgespaard. Als uw aanvraag de enige is, dan is het .amsterdam-domein voor u. Als er echter meerdere geïnteresseerden zijn, dan gelden de volgende voorrangsregels:

1. Publieke instellingen: bijvoorbeeld universiteiten, scholen en theaters.
2. Merkhouders en handelsnamen.
3. Persoonsnamen van Amsterdammers: een combinatie van voor- en achternaam is verplicht.
4. De rest: alle anderen die niet in de voorrangscategorieën vallen.

In al deze fases geldt bovendien dat aanvragers met een adres in Amsterdam voorrang hebben boven aanvragers buiten Amsterdam.

Tarief .amsterdam domeinnaam tijdens Landrush: € 89,- (€ 40,- eenmalige Landrush fee en € 49,- per jaar). Pas op het moment dat u in het bezit bent van uw .amsterdam-domein, bent u ons dit bedrag verschuldigd.

General Availability

Vanaf dinsdag 1 september 2015 om 13:00uur kunt u een .amsterdam domeinnaam registreren zonder voorrang. Net als bij een .nl- of .com domeinnaam geldt dan gewoon het principe: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Tarief .amsterdam domeinnaam: € 49,- per jaar.

Advies: wacht niet tot september

Vraag een goede .amsterdam domeinnaam aan in de voorrangsperiode. Bij veel andere extensies, waaronder het Friese .frl, hebben we gezien dat de meest interessante domeinen al vergeven zijn in de voorrangsperiode. Wacht dus niet tot september!

.amsterdam domeinnaam bestellen

Vanaf 1 juni 2015 om 13:00uur kunt u uw .amsterdam domeinnamen online aanvragen. Op het moment dat uw aanvraag is gelukt, bent u ons het bedrag verschuldigd.

28 Mei 2015 in Geen categorie.